BMB_5081-text-1200x803.jpg

PrezidiuPe Dealul Mitropoliei din București, în partea de sud a complexului patriarhal, se ridică una din clădirile emblematice ale României: Palatul Patriarhiei.

Construit în forma actuală acum mai bine de 100 de ani, Palatul Patriarhal se ridică grație planurilor arhitectului Dimitrie Maimăroiu pe locul vechiului legislativ al Țării Românești și deține neîntrerupt, până în 1996, funcția de Cameră a Deputaților, respectiv sediu al Marii Adunări Naționale din regimul comunist.

Locul în care s-a semnat Proclamația de Independență a României din 1877, a devenit sub buna cârmuire a Prea Fericitului Patriarh Daniel, cunoscut ca Aula ”Magna Teoctist” în cinstea cunoscutului său precursor.

În 2008, Flash Lighting Services primește onoarea de a remodela sistemul de iluminat care are ca piesă centrală un atrium de dimensiuni impresionante. De atunci, de pest 10 ani, înalții prelați se bucură în cadrul evenimentelor desfășurate aici de un iluminat modern, comandat prin radio-frecvență. Rezultatele acestui proiect au fost multiplicate în Sala Christiana, spațiu dedicat unor evenimente culturale și muzeale organizate de patriarhie.